donderdag 14 november 2013

K3-ster Josje Huisman in Net 5 dramaserie Fashion Planet


K3-ster Josje Huisman in Net 5 dramaserie Fashion Planet

Josje Huisman, bekend van K3, is in het voorjaar te zien in wat meer volwassen werk: de zangeres/actrice speelt een van de hoofdrollen in de gloednieuwe, komische Net5-dramaserie Fashion Planet.

Het decor voor de reeks vormt een slechtlopend modetijdschrift. Huisman vertolkt de rol van Ellis, die solliciteert naar een stageplek, maar meteen wordt benoemd tot assistent van de kersverse hoofdredactrice Rebecca.

Net 5 heeft Josje Huisman gestrikt voor een hoofdrol in de nieuwe dramaserie Fashion Planet. Het is de derde Nederlandse serie in korte tijd die de zender lanceert. Dit najaar is Doris al in première gegaan  en deze maand volgt nog Sophie’s Web. Fashion Planet speelt zich af op de redactie van een slechtlopend modetijdschrift.

Dat is meteen een gedurfde zet van Net 5, want twee recente dramaseries in een dergelijke arena zijn na één seizoen in de omroeparchieven verdwenen. Het gaat om Mixed Up van de NCRV (uit 2011) en Lieve Lisa (Vara, NTR, VPRO, 2012). “Ik denk dat een tijdschrift wel een interessante omgeving is voor een serie”, stelt Josje Huisman in De Telegraaf. “Er is altijd stress, er werken veel mensen aan mee, kortom: er gebeurt van alles.”

Josje Huisman vertolkt de rol van Ellis, die solliciteert naar een stageplek bij het tijdschrift maar meteen wordt aangenomen als assistent van de nieuwe hoofdredacteur Rebecca. Josje: “Ellis is een meisje uit een dorp, opgegroeid in een beschermende omgeving. Dan besluit ze om naar de grote stad te trekken. Ze gaat aan de slag bij Fashion Planet en dat is natuurlijk een grote uitdaging voor haar. Ook Ellis ontdekt vrij snel dat Rebecca streng is. Daar wordt ze zenuwachtig van, maar Ellis laat zich niet uit het veld slaan: ze heeft ideetjes en probeert die ook door te zetten. Het is een jonge, gemotiveerde meid.”

De andere castleden zijn nog niet bekendgemaakt.

K3-lid Josje Huisman gaat een van de hoofdrollen spelen in de nieuwe komische dramaserie Fashion Planet op Net5. De eerste aflevering van de door H&M gesponsorde serie is in het voorjaar van 2014. Dat heeft de tv-zender vandaag laten weten. Het is voor het eerst dat Huisman haar opwachting maakt als actrice buiten K3 om. “Ik ga zeker niet weg bij K3, maar vind het wel super leuk om een zijspoor te nemen met deze toffe nieuwe serie bij Net 5“, vertelt de zangeres.

De serie draait om het slechtlopende modetijdschrift Fashion World dat met de komst van de nieuwe sexy hoofdredactrice Rebecca wordt omgedoopt tot Fashion Planet. Haar komst brengt heel wat teweeg.

Rebecca is geliefd bij de mannen en homo’s en gehaat door de vrouwen die voor het blad werken. Rebecca’s houding is autoritair en nietsontziend waardoor iedereen vreest voor zijn of haar baan en de sfeer op de redactie verandert in een slangenkuil.

Ellis (Josje Huisman) is een meisje van het platteland. Zij wil heel graag stage lopen bij het blad der bladen. Door een flinke dosis mazzel wordt ze geen stagiaire maar de directe assistente van Rebecca. Maar of ze daar blij mee moet zijn?

Fashion Planet is een unieke samenwerking tussen de zender Net5, producent DDMC en modehuis H&M. Voor het eerst in de geschiedenis van het modeconcern participeert H&M in een tv-serie wereldwijd.

Josje Huisman zet K3 niet op lager pitje voor Net5-serie

Goed nieuws voor de fans van K3, hoewel Josje Huisman een van de hoofdrollen gaat spelen in de nieuwe Net5-serie Fashion Planet, zet ze haar werk voor meidengroep K3 niet op een lager pitje. Dat vertelt de zangeres in het AD. Huisman houdt K3 aan. “Mensen roepen meteen ‘oei, ze is K3 beu’, maar dat is absoluut niet het geval. Ik vind K3 nog hartstikke leuk, maar het is ook geweldig om eens een zijspoortje te kunnen doen. De opnames voor de serie vinden plaats in de vakantie van K3“, zo vertelt ze.

K3 heeft er dus geen last van. “We zijn nu bijna klaar met de tour, komen nog met een album en dan hebben we het even wat rustiger.”

Fashion Planet zal lijken op de film The Devil Wears Prada. “Klopt, het is wel in de sfeer van die film en een serie als Ugly Betty. Ik hou daar wel van.”

“De modewereld is keihard en bij zo’n tijdschrift werken, lijkt me enorm stressy met al die deadlines.”

Fashion Planet met Josje Huisman begint in het voorjaar van 2014 op Net5.